maj 13, 2006

månggifte

Cuf:s ordförande Fredrick Federley:
"Vi vill inte reglera hur våra grannar ska leva sina liv. Om tre personer vill reglera i avtal hur de ska leva tillsammans så ska de kunna göra det." länk


Det är omöjligt att förstå att såna här tankar och förslag börjar dyka upp först nu. Månggifte borde ha varit verklighet och en etablerad "sanning" för flera decennier sedan. Sekulariseringen borde ha haft gott om kraft att baxa in månggifte i Sverige.

Bibeln talar nu varken om präster som viger eller om kyrkbröllop eller om andra mänskliga påhitt för att äktenskap ska komma till stånd. Men Bibeln gör klart att äktenskap i Guds ögon sker när en man och en kvinna blir ett kött och ämnar leva i livslång trohet.

Djävulens barn kan sedan få experimentera hur de vill med äktenskapsbegreppet, det behöver inte vi Guds barn bry oss om. Vi behöver bara se till att lyda Gud.

Men det är intressant att se hur en förtappad värld som inte vill följa Skaparen hela tiden utvecklar tankar som går i riktning bort från Guds vilja.

Det finns bara två viljor i världen. Guds och Satans. Överger man Gud blir man samtidigt influerad och besatt av Satans sinne och tankar.