januari 16, 2006

Saudiarabien ett föredöme

"När Sverige på onsdag kväll möter Saudiarabien i fotbollslandskampen i Riyadh kommer inga kvinnor att finnas på läktarna." ... "Kvinnorna är portförbjudna.Saudiarabien är tyvärr ett mycket konservativt land där kvinnor inte ens får köra bil." länk
Allt som sker i Saudiarabien är inte fel. Långt därifrån. Att påstå annat är rasistiskt och kränkande mot ett annat land.

I Saudiarabien hålls män och kvinnor åtskilda. Det är rätt.

Det borde övervägas också i Sverige att förbjuda kvinnor att köra bil. Det finns en del kvinnor som i yrket kan behöva bil, men principiellt borde bilkörning förbjudas för kvinnor.

Det är t.ex. en irriterande plåga att behöva lämna företräde åt en kvinnlig bilist som kanske bara är ute för att lustköra eller kör på grund av någon annan meningslös anledning.

Och om kvinnor förbjöds bilkörning skulle köerna bli mindre. Irritationen i trafiken bli mindre. Miljön och våra städer skulle må bättre. Vårdkostnaderna skulle bli mindre. Och samhällsekonomin skulle förbättras. Detta och mycket mer därtill skulle ske om kvinnorna förbjöds att köra bil.

Men framför allt handlar det om underordning, det är något avskyvärt att kvinnor kan ta sig friheten att köra bil och därmed tvinga män att ibland väja för dem och ge dem företräde och orsaka allmän frustration i olika trafiksituationer. Allt detta sänder fel signaler i samhällskroppen.

I ett rättfärdigt land är det mannen som kör bil. Det kvinnliga könet sitter med som passagerare. Lugnt och stilla. Och klagar aldrig på mannens körning.