januari 15, 2006

Israel - Skåne

"Försvenskningen bankades in på flera plan samtidigt. På marknivån slog man hänsynslöst till rent fysiskt mot varje motståndskämpe som påträffades. Han torterades offentligt och blev sedan avrättad under spektakulärt brutala former, allt för att avskräcka andra upproriska. En vanlig metod var att fången brändes med glödande järn varpå en järnstång kördes in i ändtarmen och ut genom näsan. Kroppen spikades sedan upp på ett träd." länk

Skåne blev svenskt genom aggressiv krigföring, terrorism, tortyr, avrättningar och etnisk rensning av en sällad skådad omfattning.

När jag läste Herman Lindqvists intressanta krönika kom jag plötsligt att tänka på Israel. Jag för min del anser att Israel har självklar rätt till bl.a. Golan, Västbanken och Gaza. Dessa områden ingår inte i det FN beslutade israeliska landområde av år 1948. Men eftersom flera arabländer försökte sparka judarna i havet och utrota Israel under sexdagarskriget 1967 så har Israel självklar rätt till dessa områden, för om man lyckas försvara sig mot aggressiva stater som försöker utrota en kan man ha rätt att behålla erövrad mark, och det gäller i synnerhet Israel, som är en pytteliten nation omgiven av många och stora fientligt inställda arabnationer varav flera fortfarande formellt befinner sig i krig med Israel.

Och om det finns någon förvirrad och uppblåst svensk som har mage att kräva att Israel lämnar tillbaka som de så fräckt säger "ockuperat" land så bör de 1000 gånger mer kräva att Sverige ska lämna tillbaka Skåne till Danmark.

Annars kniper de käft.