januari 26, 2006

Hamas vann!

Världen är chockad över Hamas jordskredsseger. Men jag gläder mig.

Äntligen börjar grytan koka ordentligt. Det är alltid spännande när det rör på sig. Stilltje tråkar snabbt ut en.

Så har då Israel blivit omringat av grannar med eldröda ögon och fradga i munnen, grannar som vill förinta staten Israel. Irans president har offentligt proklamerat Israels förintelse. Och Hamas har Israels förintelse i sina stadgar.

Mörkrets makter grupperar sina härar i Mellanöstern, åskmolnen tornar upp sig, drabbningens dag är nära, Guds vrede mullrar i horisonten.

Varje nation har rätt att försvara sin existens. Ibland är då attack det bästa och kanske det enda effektiva försvaret. Ingen borde nu kunna klaga om den lilla staten som från alla håll hotas av utplåning valde att gå till anfall mot Iran och då främst deras kärnanläggningar. Och även ta itu med Hamas.

En annan sak är att den geografiskt splittrade och plottriga karta som nu är kommer aldrig att kunna leda till stabilitet i regionen. Man skulle kunna tycka att antingen får väl Israel kapitulera och göra som Irans president vill, skaffa sig ett land i Europa eller Alaska, eller också får araberna som håller till i Gaza, Västbanken och Östra Jerusalem, ge sig av.

Hur Guds visdom till slut handlar är en helt annan sak. Men det som hänt den sista tiden i regionen tyder just nu på att Gud förbereder att utgjuta sin vrede över regionen på ett mäktigt sätt.

Varje morgon när jag knäpper på TV:n är det lika spännande. Har Vredestromben börjat virvla över Mellanöstern idag månne?