januari 30, 2006

forskarvärldens ljugeri

"En inte alltför ovanlig brygd av jakt på ära, berömmelse, stjärnstatus och pengar ... plus sannolikt vissa speciella personlighetsdrag åt det psykopatiska hållet. Det är de vanligaste förklaringarna till de fuskskandaler som nu skakar forskningsvärlden." länk

Människan, även de mest intelligenta, har lögnen boende i sitt bröst. Man ljuger för att få sina själviska begär tillfredsställda.

Denna lögn är också ett tecken på att människan, syndaren, har djävulen inneboende i sig. Jesus sa:

"Ni har djävulen till er fader. Och vad er fader har begär till, det vill ni göra. Han har varit en mördare från början och har aldrig stått på sanningens sida, eftersom sanning inte finns i honom. När han talar lögn, talar han av sitt eget, ty han är en lögnare, ja, lögnens fader." Johannesevangeliet 8 :44

Det är dock särskilt inom naturvetenskapen som denna lögnens andemakt härjar som värst i människobröst. Denna andemakt får forskare att ljuga med falska arkeologiska "fynd", att ljuga med siffror och statistik, att listigt sprida ut lögner i de mest komplexa resonemang, osv, allt för att skapa ett trovärdigt sken åt den största lögnen av dem alla - evolutionsreligionen.

Gud ler och låter detta ske. Syndare ska förhärdas innan de nakna hamnar inför Domens Dag. Då hjälper dem inga lögner mer.