november 04, 2005

TV programmet Go´ kväll

I kväll kikade jag in lite på programmet Go´ kväll. Programledare var Katia Elliott Bendz och särskild gäst var Mark Levengood.

Mark har gjorts till en husgud av SVT. Han släpps in i alla möjliga sammanhang. Som säkert alla vet är han bög och har ett förhållande med den andra husguden i SVT - Jonas Gardell. Båda två kallar sig förövrigt "kristna".

Som en av sina middagsgäster hade Mark valt sin lärarinna i Folkskolan. Mark passade på att ordentligt förtala henne som varande tråkig och bister och allvarlig, och anklagade henne också för att ha uppfostrat fel. Lärarinnan hade nämligen för barnen talat om vikten av lydnad. Och det gillade verkligen inte den ansträngt leende Mark.

Men Gud vill att barn ska lyda: "Ni barn, lyd era föräldrar i allt, det är Herrens goda vilja." Kolosserbrevet 3:20.

Men Mark gillar inte att barn lyder trots Skaparens befallning. Han gillar inte heller att lyda Bibeln, Guds Ord, när det gäller onaturlig sex. Han är väl medveten om vad en vredgad Gud säger i Bibeln om detta.

Och programledaren sen, alltid så söt och gullig och tvingas hela tiden vara uppmärksam så att hon ler och skrattar på de rätta ställena. Det måste vara ansträngande, men det skulle inte förvåna om hon fräser till och rapar ut ett par svordomar så fort lamporna har släckts.

Hur som helst, i ett rättfärdigt land skulle ett sådant här orent spektakel aldrig tillåtas.