november 24, 2005

samma kålsupare allihopa

Vare sig man är finanschef eller regeringsanställd så är hjärtat av samma kött och blod, och förgiftat av girighet.

Man skulle ju gärna vilja tro att människor i hög och ansvarsfull ställning aktar sig särskilt noga för att begå oegentligheter. Men icke så. De är lika benägna till synd som den hemlöse snattaren om de bara får syn på ett lämpligt tillfälle.

Synden lurar vid hjärtats dörr för alla människor, låg såväl som hög.

Finanschef Ulf Spång misstänks nu för att ha ha fört över 20 miljoner kronor till egen ficka. länk

Och så har vi den regeringsanställde som levde ett lyxliv för alla sina stölder. Ny bil, ny lägenhet, dyra resor - allt för våra pengar. länk

Men det finns en annan minst lika stor syndighet som naturligtvis inte kan uppmärksammas av media. Se bara på alla de påhittade projekt som denne regeringstjänsteman försökte lura med och som var menat skulle få statligt bidrag:

"Feministiskt självförsvar - ett effektivt försvar för kvinnor mot mäns våld och kränkningar", 350000 kr. "Feministiskt verbalt självförsvar - förebyggande av mäns våld mot kvinnor", 250000 kr. "Feministiskt forums plattform" 175000 kr. Osv.

Om inte denne man hade avslöjats hade vi medborgare aldrig fått veta att våra skattepengar är ämnade att gå till sådant häxeri.

Tydligen kan vilka feministhäxor som helst koka ihop något och begära och få statliga bidrag, dvs pengar från alla medborgare.

I ett rättfärdigt land skulle det istället vara förbjudet att starta olika slags feministiska klubbar och föreningar. I ett rättfärdigt land är det Patriarkalismen som i Guds namn ska härska, och skattemedel skulle gå till främjande av denna gudomliga ordning.