oktober 24, 2005

Ronald Reagan

Nyligen gick sista delen av miniserien Från Hollywood till Vita huset i SVT. Innan serien började tog jag för givet att om en sådan serie visas i Sverige om en republikansk president så måste ju bara Reagan skildras hånfullt. SVT skulle aldrig visa en miniserie om Reagan om det vore en objektiv och rättvisande bild av en av de mest populära och framgångsrika presidenter som USA har haft

I USA mötte serien enorm kritik vilket bl.a. innebar att stora tv-bolag inte kunde visa den. Men demokrater och vänsterfolk gillade naturligtvis serien. Och därför kunde den nu också i dagarna visas i Sverige.

Miniserien handlar egentligen inte om Reagan, utan om hans fru Nancy, som framställs som den egentlige presidenten och som ständigt konsulterar en astrolog. Reagan framställs som en snäll tönt helt i händerna på Nancy och manipulerande rådgivare.

Det är alltså en kvinna, Nancy, som är huvdskälet till att SVT visar denna hånfulla serie. Och det är helt i linje med SVT:s agenda, att bomba svenska folket med filmer om vackra, starka och kloka kvinnor med inflytande.

Satans makt är stor.

Uppdatering: I går (30/10) valde SVT att börja visa denna hånfulla serie i repris. Nu ska svenska folket hjäntvättas ordentligt minsann. Det räcker alltså inte med den vänstervridna feministserien Vita Huset som kryllar av häxor utan nu ska folk förvirras med denna miniserie också. Kan ni höra hur folket på SVT (= Sveriges Vänstervridna Television) skrattar i sina slutna rum?