oktober 31, 2005

Lyckochansen och Flax

Lyckochansen och Flax heter två demonprogram i TV som går ut på att lura hederligt folk på så mycket pengar som möjligt.

Där sitter i en enkel studio någon vacker tjej eller grabb som ler med hela ansiktet och pladdrar vänligt som en ängel en massa meningslösheter och lockar folk att ringa samtal som kostar cirka 10 kronor. Spelen är upplagda så att vem som helst som har en hjärna vars celler det är minsta liv i kan ringa.

Det är också ett rätt intressant psykologiskt fenomen att "programledare" kan förställa sig så och prata glatt med folk de aldrig träffat som om de var de bästa vänner. Men eftersom det finns folk som är kapabla att till och med mörda för lite småslantar, så är det inte förvånande att det också finns varelser som är villiga att offentligt klistra på sig ett falskt leende och en falsk trevlighet en stund.

Men de säljer sin själ åt Mammon.

Sen är det ju få normala människor som luras av sådana här program, det är oftast de allra svagaste i samhället; lågbegåvade, psykiskt störda och äldre senila som fångade i ett bedrägligt spänningsrus sitter där hemma och ringer och ringer.

Genom denna förförelse och galenskap drar TV kanalerna utan att skämmas in de pengar de så väl behöver för att kunna sända sina andra gudlösa program.

En sådan verksamhet borde förstås i lag vara kriminaliserad, och ansvariga för sådana program borde som straff för sin skamliga förförelse skickas iväg till gruvorna i Kina.