februari 09, 2005

Förförelse av barn

Ridån för Dramatiska Institutet (DI) har gått upp och det har blivit avslöjat vad som bor i deras smutsiga hjärta. Det har kommit fram i ljuset att studenter på DI bl.a. har läst porrnoveller för små barn och spelat sexteater för dem och de har fått lyssna på samlagsljud.

Det är nu inte det minsta förvånande den förförelse som ägt rum. Utvecklingen har under lång tid gått åt just det hållet. Sexualfixeringen kryper allt längre ner i åldrarna, för alla har rätt att få del av denna njutningens dryck är den underliggande tanken. Freuds onda ande spökar i bakgrunden.

Den folkliga reaktion som finns är välgörande men rätt ytlig, den kommer inte att vinna i längden. Trycket från de orena demoner som styr utvecklingen är starkare. Även barnen ska till slut tvingas ner i orenhetens träsk. Och många barn plaskar redan omkring där.

DI:s övertramp är nu egentligen bara skrattretande småpotatis mot vad de små barnen kan få del av t.ex. genom TV:n och datorn. De största förförarna är inte några orena elever på DI utan det är alla ansvariga politiker - de som bygger det samhälle vi lever i, de bär det yttersta ansvaret för vad våra barn utsätts för.

Jesus:

"Förförelser måste komma, men ve den genom vilken de kommer! Det vore bättre för honom att en kvarnsten lades om hans hals och han kastades i havet än att han vilseleder en av dessa små." Lukasevangeliet 17: 1-2.